ΜΕΛΙ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ дуб мед

ΜΕΛΙ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ.МЕД OAK

Ειδική προσφορά

είναι μέλι απο σταθερή μελισσοκομία(τα μελισσια  βρίσκονται σε αυτοφυές δάσος βελανιδιάς) και συλλέγουν νέκταρ μέσα απο την άγρια βλάστηση που φύονται κατά κύριο λόγο βελανιδιές κουτσουπιές ασφάκα ρίγανη θυμάρι σπαράγγια(γιαυτό και το ιδιαίτερο άρωμα που έχει το μέλι μας) και γενικά άγρια αυτοφυοι βλάστηση χωρείς γεωργικές καλλιέργειες.   

 
Это мед из стабильного пчеловодствя (пчелы нашли в родном дубовом лесу) и собирать нектар через дикую растительность, которые растут в основном Оукс koutsoupies Asfaka орегано тимьян спаржа (почему и особый аромата есть наш мед) и вообще дикая естественная растительность choreis культуры.
 
 

Τιμή για εσας: 0,00 €

Μέλι βελανιδιάς το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό

Μια ανοιξιάτικη μέρα ανθοφορίας η μέλισσα μπορεί να επισκεφθεί 3.500 λουλούδια. Από τις 30-40 χιλιάδες μέλισσες μιας κυψέλης το 1/3 είναι οι συλλέκτριες, άρα καθημερινά από μία κυψέλη γονιμοποιούνται περίπου 3,5 εκατ. λουλούδια.

Το μέλι αλλά και γενικά τα προϊόντα της μέλισσας εκτός από εξαιρετική γευστικά τροφή αποτελούν φάρμακο από την αρχαιότητα για μια σειρά παθήσεις λόγω των ιδιοτήτων που συγκεντρώνουν.Η Χρυσούλα Τανανάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια κι επικεφαλής του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ μίλησε στο το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που έγινε στην Αλεξανδρούπολη για την αντιοξειδωτική δράση του μελιού ενάντια στις ελεύθερες ρίζες οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν εκφυλισμό του κυττάρου και να δημιουργήσουν καρκινικούς όγκους. Ως ισχυρό διατροφικό αντιοξειδωτικό, το μέλι μπορεί να προλάβει ασθένειες. Η αντιβακτηριδιακή δράση του οφείλεται στο υπεροξείδιο του υδρογόνου που δημιουργείται από τη διάσπαση γλυκόζης που περιέχει.

Στο εργαστήριο του ΑΠΘ επέλεξαν, όπως εξήγησε, 48 δείγματα από πεύκο, βελανιδιά, ερείκι, καστανιά, manuka, το οποίο μάλιστα κατέκτησε την παγκόσμια αγορά διαφημιζόμενο για τη βιολογική του δράση. Στην εξέταση της αντιοξειδωτικής τους δράσης αναδείχθηκε ως ισχυρότερο το σκουρόχρωμο μέλι βελανιδιάς, ενώ ακολουθούν το έλατο, το ερείκι, η καστανιά και το πεύκο. Εντοπίστηκε επίσης ότι τα «φημισμένα» λόγω αρώματος μέλια από πορτοκάλι και θυμάρι είναι χαμηλά σε αντιοξειδωτική δράση. Η δε πρόπολη, σύμφωνα με την κ. Τανανάκη, διαθέτει αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή κι αντιφλεγμονώδη δράση, συμβάλλει στη μείωση της πίεσης, στην αντιμετώπιση του έλκους στομάχου.

  • Μαρία Αμπατζή

 

Επαφή

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ

amvrosiafood@yahoo.gr

ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΜΑΛΙΑΔΑ
27200

693 651 0002 Βασίλης
697 715 5982 Παναγιώτης
2623033577 εργαστήριο

Αν δεν απαντάει το τηλ θα είμαστε στα μελισσάκια μας (απαγορεύονται κινητά τηλ εκεί) αφήστε μν στο amvrosiafood@yahoo.gr και θα σας απαντήσουμε η στείλτε το μν (ΜΕΛΙ) για ότι θέλετε σε ένα απο τα κινητά τηλ και θα σας καλέσουμε εμείς.

Αναζήτηση στο site

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode