Έρευνα από το ΑΠΘ ανέδειξε το Ελληνικό μέλι ως το καλύτερο στο κόσμο αφού εξέτασε 48 διαφορετικά Ελληνικά και ξένα μέλια και βρήκαν το Ελληνικό μέλι με την περισσότερο ευεργετική δράση!!!!!
Νέα έρευνα από το ΑΠΘ αποδεικνύει την ευεργετική δράση των ελληνικών μελιών στο ανθρώπινο οργανισμό.
Συλλέχθηκαν 48 διαφορετικά δείγματα μελιού από όλη την Ελλάδα και από όλες τις ανθοφορίες, και κανείς δεν περίμενε ότι η σύνθεση τους κρύβει τόσες ιδιότητες καλύτερες ακόμα και από τα πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού όπως πχ το manuka!
Στην έρευνα που έκανε το ΑΠΘ, έγινε αλλη μια τρομερή ανακάλυψη. Πήραν δείγμα απο μέλι manuka (το μέλι του εξωτερικού που διαφημίζεται παγκοσμίως ως το καλύτερο για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες) και σύγκριναν την σύνθεση του με τα δικά μας. Το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενο. Το πολυδιαφημισμένο μέλι manuka δεν είχε τέτοια αντιοξειοδοτική δράση όπως το ελληνικό μέλι. Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε ότι το μέλι με την περισσότερο αντ. δράση ήταν το μέλι βελανιδιάς και ακολουθούσαν το έλατο, το ερείκι, η καστανιά το πεύκο το θυμάρι και η πορτοκαλιά.
Στην έρευνα συμμετείχαν μέλι βελανιδιάς, πεύκου, ελάτου, καστανιάς, πορτοκαλιάς, θυμαριού και για όλα υπήρχε κάτι ξεχωριστό, που σύμφωνα με την καθηγήτρια Χρυσούλα Τανανάκη είχαν τρομερή αντιοξειοδοτική δράση και μπορούσαν με απίστευτη αποτελεσματικότητα να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες και τον εκφυλισμό των κυττάρων που προκαλούν το καρκίνο. Σπάνια ευρήματα λοιπόν για το ελληνικό μέλι! Επίσης αυτές οι αντιοξειοδοτικές ιδιότητες δημιουργούσαν στον οργανισμό τη δυνατότητα να τον "υπερφορτώσουν" με αμυντικούς μηχανισμούς για όλες τις ασθένειες.
Η γλυκόζη και η φρουκτόζη στο μέλι είναι στην πιο απλή τους μορφή. Τόσο εύπεπτες για τον οργανισμό που μπορούν να κάνουν ένα πραγματικό θαύμα. Δεν υπάρχει ουδεμία σχέση με τη ζάχαρη που καταστρέφει τα όργανα και την εύρυθμη λειτουργία τους. Το μέλι όταν μπαίνει στον οργανισμό, αναγνωρίζεται ως "βιολογικό προϊόν" και η γλυκόζη που απορροφάται στο αίμα γίνεται με μέτρο (παίρνει όση έχει ανάγκη ο οργανισμός) και όχι ανεξέλεγκτη όπως συμβαίνει με τη ζάχαρη.
Αυτές πρόκειται για πολύ σημαντικές ανακαλύψεις που μας θυμίζουν για άλλη μια φορά την ανεκτίμητη αξία που έχει το ελληνικό μέλι και οτι πρέπει να καταναλώνεται οπωσδήποτε δύο φορές κάθε ημέρα.
Το μέλι είναι από τα λίγα προϊόντα σήμερα που δεν έχει επηρεαστεί από την εξέλιξη του ανθρώπου, τη βιομηχανική δραστηριότητα, τα φυτοφάρμακα κλπ. Η μέλισσα έχει τον τρόπο της να συλλέγει μόνο τα καθαρά λουλούδια, και να παράγει "θησαυρό" σε όποιο μέρος και αν βρίσκεται. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε στην αγορά του, είναι να το πάρουμε κατευθείαν απο κάποιο παραγωγό, και όχι τυποποιημένο από κάποιο σουπερ μάρκετ διότι εκεί αλλάζουν τα πράγματα.
Τα είδη μελιού που παράγονται στη χώρα μας είναι πολλά και έχει το καθένα ξεχωριστά τη δική του αξία.
Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής παραγωγής μελιού είναι μέλια μελιτωμάτων, κυρίως πεύκου, αλλά και έλατου, βελανιδιάς, κλπ., τα οποία έχουν ιδιαίτερη θρεπτική αξία, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ιχνοστοιχεία. Τα μέλια πεύκου και έλατου εμφανίζουν το καλύτερο αντιοξειδωτικό προφίλ, ενώ το πευκόμελο έχει και έντονη αντιοιστρογονική δράση.
Το μέλι θυμαριού με το υπέροχο άρωμα, που παράγεται κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα, είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο και κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις του καταναλωτή. Διαθέτει παράλληλα μεγάλη αντιμικροβιακή και αντιοιστρογονική δράση.
Το μέλι πορτοκαλιάς διακρίνεται κι αυτό για το εξαιρετικό του άρωμα, αλλά και την αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική του δράση.
Το μέλι βαμβακιού έχει τη μεγαλύτερη βακτηριοστατική δράση από όλα τα είδη μελιού.
Τα μέλια καστανιάς και ερείκης ξεχωρίζουν για την ωφελιμότητά τους στον ανθρώπινο οργανισμό, λόγω της υψηλής θρεπτικής τους αξίας.
Ακόμη και για όποιον έχει προβλήματα με το ζάχαρο το μέλι μπορεί να γίνει φάρμακο, και ιδανικό θεωρείτε αυτό της κουμαριάς (πικρό) που έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα.
Μετά από ερευνητική δραστηριότητα χρόνων, τα φυσικοχημικά και μικροσκοπικά χαρακτηριστικά 8 αμιγών τύπων ελληνικού μελιού καθορίστηκαν και θεσμοθετήθηκαν μέσω της σχετικής ΚΥΑ, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά τον έλεγχο του ελληνικού μελιού.
Συμπεραίνοντας, η Ελλάδα έχει ένα θησαυρό στα χέρια της. Μέλι που δεν παράγεται πουθενά αλλού σε ολόκληρο το κόσμο. Και αν πρέπει να γίνει κάτι στο μέλλον αυτό είναι να αναδείξουμε το πλούτο μας και να κάνουμε μια προώθηση που θα φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Να φτάσουμε την Ελλάδα μας στη κορυφή. Γιατί το αξίζει!
ellinikaproionda / melissospito
Исследования по Аристотелю показали греческий мед как самые лучшие в мире после изучения 48 различных греческих и иностранных медов и нашли греческий мед с более благоприятным эффектом !!!!!
Новое исследование от Аристотеля демонстрирует положительное влияние греческих медов в человеческом теле.
Они собрали 48 различных образцов меда со всей Греции, и от всего цветения, и никто не ожидал, что их состав скрывает многие свойства лучше, чем даже хваленые медов за рубежом, как, например, Манука!
Опрос сделал Аристотель, другое было ужасное открытие. Они взяли образец Манука мед (иностранный мед рекламируется во всем мире как лучшее для своих целебных свойств) и сравнивали с составом наших. Результат оказался неожиданным. Много-Манука мед не было такого эффекта antioxeiodotiki как греческий мед. В частности, исследование показало, что мед с более соответственно. Активность был медовый дуб и ель следовали вереск, каштан сосны тимьян и оранжевый.
Участники дуб мед, сосна, ель, каштан, оранжевый, тимьян и все, что было что-то особенное, что по словам профессора CHRISOULA Tananaki было ужасное действие antioxeiodotiki и может с невероятной эффективностью бороться со свободными радикалами и дегенерацией клеток вызвали рак. Так редкие находки для греческого меда! Кроме того, эти свойства antioxeiodotikes, созданные в организме может быть «перегрузкой» с защитными механизмами для всех заболеваний.
Глюкоза и фруктоза в мёде в своей простейшей форме. Оба усваиваемые для организма, который может сделать настоящее чудо. Там нет ничего, чтобы сделать с сахаром разрушает органы и их надлежащее функционирование. Мед приходит, когда тело идентифицируется как «органический» и глюкоза всасывается в кровь из измерения (принимая столько, сколько нужно организму), а не неуправляемым, как с сахаром.
Это очень важные открытия, которые напоминают нам еще раз неоценимое значение того, греческий мед и что, безусловно, следует употреблять два раза в день.
Мед является одним из немногих продуктов сегодня, что не влияет на развитие человека, производственной деятельности, пестицидов и т.д. пчела имеет свой путь, чтобы собрать только чистые цветы, и производить «сокровище» в любом месте их расположен. Все, что вы должны быть осторожны на рынке, чтобы получить свежий производитель, а не стандартный супермаркет, потому что меняются вещи.
Типы меда производится в нашей стране много, и каждый из них имеет свое собственное индивидуальное значение.
Подавляющее большинство греческого меда является производство падевый, в основном сосна, ель и дуб, и т.д., которые имеют большую питательную ценность из-за их высокого содержания минералов. Мед ели и сосны имеют лучший антиоксидантной профиль, в то время как сосна обладает сильным анти-эстрогенный эффект.
Тимьян мед с прекрасным ароматом, производится в основном в островной Греции, известен во всем мире и занимает лидирующие позиции в предпочтениях потребителей. Также оснащен высокой антибактериальной и анти-эстрогенной активностью.
Оранжевый мед, и это отличается своим превосходным вкусом и антимикробным и антиоксидантным действием.
Хлопковый мед имеет наибольшее бактерицидное действие против всех видов меда.
Каштановые и вересковые меды выделяются своей полезности в организме, из-за их высокой питательной ценностью.
Даже для тех, у кого есть проблемы с сахаром медом может стать препаратом, и удобно верить, что клубничный (горький), имеющую низкое содержание сахара.
После нескольких лет исследовательской деятельности, химические и микроскопических характеристики восемь чистых формулы греческого мед определяются и возбужденные относительной CMD, что значительно облегчает контроль над греческим медом.
В заключении, Греция является сокровищем в руках. Мед не производится больше нигде во всем мире. И если что-то должно быть сделано в будущем, чтобы подчеркнуть наше богатство и сделать поощрение, которое будет достигать каждый уголок земного шара. Для того, чтобы добраться до нашего пика в Греции. Почему это стоит!
ellinikaproionda / melissospito